Cum va fi viața fără partenerul tau ?

Cum va fi viața fără partenerul tau    Niciodată nu este ușor atunci când o căsătorie sau relație semnificativă se termină. Oricare ar fi motivul și chiar dacă ai vrut sau nu, destrămarea unei relații poate intoarce toată lumea cu susul în jos și poate declanșa tot felul de sentimente dureroase și tulburătoare. Dar există o mulțime de lucruri pe care le poti face pentru a trece peste această perioadă dificilă.
De ce o despartire doare atât de mult , chiar daca relatia era una nefericita?
   O despartire este dureroasa pentru ca reprezinta pierderea, nu doar a relației, dar si a viselor și angajamentelor comune. Relatii romantice începe pe o notă mare de emoție și speranță pentru viitor. Atunci când aceste relații nu reușesc, avem sentimente de dezamăgire profundă  și durere.
   O despartire ne lansează într- un teritoriu necunoscut. Totul este perturbat : rutina și responsabilități, casa ta, relatiile cu familia extinsă și prietenii și chiar și identitatea. O despartire aduce incertitudine cu privire la viitor. Cum va fi viața fără partenerul tau? Vei găsi pe altcineva? Vei ajunge singur? Aceste necunoscute de multe ori par a fi mai rău decât o relație nefericită.
Recuperarea dupa o despartire este dificila si de lunga durata, asa ca acorda-ti timp.
   Este normal sa te simti trist, furios, obosit, frustrat și confuz , iar intensitatea acestor trairi este direct proportionala cu profunzimea relatiei incheiate.  

 

Ofera-ți o pauză.

Permiteti  sa simți și sa funcționezi  la un nivel mai puțin optim pentru o perioadă de timp. Nu poti fi capabil de a fi la fel de vesel, entuziasmat sau productiv la fel ca inainte. Nimeni nu este Superman sau Superwoman: ai nevoie de timp pentru a te vindeca si a te re-energiza.

 

Nu trece singur prin asta.

Schimbul de sentimente cu prietenii și familia te pot ajuta să treci mult mai usor prin această perioadă. Izolarea iti va ridica nivelul de stres  si suferinta. Nu -ți fie frică sa ceri ajutor din exterior.  

 

Vorbeste despre modul în care te simțiți.

Chiar dacă este dificil să vorbești despre sentimentele tale cu alte persoane , este foarte important să găsesti o modalitate de a face acest lucru. Cei din jurul tau,  fiind conștienți de sentimentele tale vor face sa te simti mai putin singur cu durerea ta și te vor  ajuta să te vindeci.  

 

Nu te lupta cu sentimentele tale.

E normal să ai o mulțime de suișuri și coborâșuri și sa simti multe emoții contradictorii: furie, dezamagirie, tristete, frică, liniste, bucurie, etc. Chiar daca aceste emoții vor fi de multe ori dureroase, încercand să le ignori nu vei face nimic altceva decat sa prelungesti perioada de doliu.
Durerea este o reactie naturala la pierderi și destrămarea unei relații de dragoste implica pierderi multiple :
– pierderea experiențelor comune ( care au  fost sau nu  în mod constant placute ).
– pierderea sprijinului: emotional , social , intelectual , chiar si financiar .
– pierderea speranțelor, planurilor , și viselor (e mai dureroasa decât pierderile practice).
Durerea provocata de aceste pierderi poate fi infricosatoare , dar nu uita ca aceasta nu va dura pentru totdeauna.

 

   În vremuri de criză emoțională , există o imensa oportunitate de a creste si de a invata . Doar pentru că te simți gol în viața ta acum , nu înseamnă că nu se întâmplă nimic bun sau că lucrurile nu se vor schimba in bine .
   Considera această perioadă un time-out , un timp pentru a semăna semințe de o mai buna calitate care iti vor oferii roadele dorite .
   Fi sigur ca dupa aceasta experienta te vei cunoaste mai bine, vei fi mai puternic  si vei sti foarte clar ce si pe cine vrei in viitorul tau.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s